Kabalo.no
Hjelp
Poeng
Nytt
Meny
Alternativer
Whist Runde: 0

Whist

Spilltype: Kortspill
|
Antall spillere:4

Hvordan spiller du Whist?

Whist er et stikkbasert spill. Deg (brun ape) og din datamaskin-bot-partner (gul fugl) er ett lag. Det andre laget består av de to andre datarobotene (blå oter og rødrev).


Whist består av flere runder. Hver runde består av 13 runder (også kalt "stikk"). Målet med spillet er at hvert lag skal vinne så mange stikk som mulig. Den høyeste kortrangeringen er ess og den laveste er 2.


I begynnelsen av hver runde velges en trumf-drakt. Den valgte trumf-drakten vil vises på brettet. En trumf slår alltid et hvilket som helst kort av ikke-trumf-draktene. For eksempel: hvis hjerter er trumf, slår 2 av hjerter spar-ess.

Spillet

Spilleren som leder det første stikket i den første runden velges tilfeldig. I de neste rundene roterer den første spilleren som først spiller med klokken. Etter rundens første runde leder vinneren av et stikk den neste. På hvert stikk spiller den ledende spilleren et kort som vil være stikkets ledende kort. På sin side må alle andre spillere spille et kort i samme drakt hvis de har et. Hvis de ikke har kort i samme drakt, kan de spille et hvilket som helst annet kort, inkludert trumfkort.


På slutten av stikket, hvis noen trumfkort ble spilt, vinner spilleren som spilte det høyeste trumfkortet stikket. Hvis ingen spiller spilte et trumfkort, vinner spilleren som spilte det høyeste kortet i den ledende drakten stikket. Vinneren leder neste stikk.

Poenggivning

På slutten av hver runde (13 stikk) vant hvert stikk etter seks teller som ett poeng. For å få poeng må laget få mer enn 6 stikk. Motstanderlaget vinner ikke og taper ingen poeng.
For eksempel, hvis lag A vant 9 stikk og lag B vant 4 stikk - vil lag A få 3 poeng (9 - 6 = 3) og lag B vil få 0 poeng.


Det første laget som oppnår 7 poeng vinner hele spillet.

Proff-tips

  • Prøv å huske hvilke kort som allerede ble spilt og av hvem, det kan gi deg ledetråder om kortene som er igjen og hvem som har dem.
  • For eksempel: Hvis en spiller spilte et unødvendig høyt kort kan det bety at det var deres siste kort i den fargen, og de kan trumfe den fargen på det neste stikket.
  • Hvis du ikke har noen kort i samme drakt som det ledende kortet, kan du spille et trumfkort for å ta stikket, men du kan også velge å la være.
  • Det er stor sjanse for at en drakt blir trumfet på sin tredje runde.
  • Husk at Whist er et lagspill. I tillegg til å prøve å vinne stikk selv, prøv å forstå hvilke kort partneren din har og ledekort som vil hjelpe laget til å vinne stikk.
  • Hvis partneren din vinner et stikk, la dem ta det selv om du også kunne tatt det. Det er en sjanse for at du vil kunne bruke det vinnerkortet ditt til å ta et nytt stikk senere i spillet.
Kabalo.no
   
© 2021-2024 Kabalo.no, Alle rettigheter forbeholdt
Laster inn kort ...
Gå tilbake til hjemmesiden?
Nytt spill
Kabal
Edderkopp
Kortspill
Klassikere
Freecell
Yukon
Førti tyver
Pyramiden
Spillet er satt på pause
Registrer deg på Kabalo.no
Brukernavn
E-post
Passord
Bekreft passord
Har du allerede en konto? Logg inn her
Registrer
Velkommen tilbake!
Brukernavn
Passord

Registrer deg på Kabalo.no
Logg inn
Kabal overalt!
Sjekk vår nye app
Trykk på ikonene eller skann QR-koden med telefonen [ ? ]For iPhone - lås opp telefonen, åpne kameraet og hold det nær QR-koden. For Android - hvis du ikke har en QR-app - besøk nettstedet fra en mobil nettleser og trykk på banneret!
Kabal-app i App Store
 
Kabal-app på Google Play