Kabalo.no
Angre
Hint
Nytt
Meny
Alternativer
Lagre
Laste
Easthaven
00:00
0

Easthaven

Spilltype: Edderkopp
|
Vinnerstatistikk:20%

Innføring i Easthaven

Easthaven kabal, opprinnelig kalt Aces Up Solitaire, er et vanlig kortspill som spilles med en kortstokk på 52 kort med standard spillekort og går tilbake til begynnelsen av 1930-årene.
Det er en slags krysning mellom Edderkoppkabal og Klondike kabal.


Det sies at en gjennomsnittlig spiller vinner omtrent 25% av spillene sine, mens en god spiller vinner ca 40% til 50%.


Spillet krever en viss dyktighet for å gjøre det bra; imidlertid er flaks en god del av spillet. Det er ikke uvanlig å få et tilfeldig generert spill der spilleren ikke har noen åpenbar sjanse til å vinne.

Mål

Målet med Easthaven kabal er å bygge alle 4 draktene fra ess til konge i grunnmuren.

Slik spiller du Easthaven kabal

Når spillet starter, deles det ut en haug med 3 kort inn i hver av de 7 kolonnene, kun det øverste kortet i hver haug er med forsiden opp og synlig. De resterende 31 kortene sendes med forsiden ned til kortstokken.


På spillbrettet er bygges kortene ned etter rang og i vekslende farger. En draktrekke av hvilken som helst lengde kan flyttes fra bunnen av en haug til bunnen av en annen haug, men målekortet må alltid være både neste i rang til det øverste kortet som flyttes og i motsatt farge.


Når det siste kortet fjernes fra toppen av et skjult kort, blir det automatisk satt i spill ved å snu det med forsiden opp. Når alle kortene er fjernet fra en haug er kolonnen tom. En ledig kolonne kan fylles med en draktrekke med ett eller flere kort.


For å bygge drakter kan spilleren flytte ett kort om gangen til grunnmuren. Hvis kortet er et ess, begynner det et nytt bygg, hvis ikke, må det være neste i rang for sin drakt. Et kort kan flyttes fra grunnmuren til spillbrettet, så lenge det er til et mulig sted.


Når det ikke er flere nyttige trekk å spille, trykker spillerne på kortstokken. Dette sender et kort med forsiden opp i hver kolonne eller bare 3 på den siste utdelingen. Ingen kort kan flyttes til kortstokken.


Prosessen med å flytte og dele ut nye kort fortsetter til alle kortene er delt ut fra kortstokken. Spillet vinnes hvis spilleren kan flytte alle de resterende kortene fra spillbrettet til grunnmuren, ellers slutter spillet når spilleren bestemmer seg for å avslutte spillet.

Strategier i Eastheaven

Her er noen tips om hvordan du vinner i Easthaven kabal:

  • Før du deler ut fra kortstokken, må du alltid kontrollere at det ikke er noen andre nyttige trekk som kan spilles. Det betyr ikke at alle mulige trekk må utføres, men hvis det ikke er noen god grunn til ikke å spille et bestemt trekk, bør det sannsynligvis spilles.
  • Trekkenes rekkefølge er viktig. Det er ofte mulig å oppnå mer enn ett mål samtidig. For eksempel, hvis trekk blir gjort i riktig rekkefølge, er den kanskje en skjult garanti for å få snudd et skjult kort i en kolonne, mens flytting av kort i en annen rekkefølge ikke ville gjort det.
  • Når en kan velge er det generelt best å avsløre et skjult kort i haugen som inneholder flest skjulte kort. Et tilfelle der det ikke bør gjøres, er når det er avgjørende at en kolonne tømmes så snart som mulig.
  • Siden en konge ikke kan plasseres på en annen rang, hvis spillet skal vinnes, må kongen på et tidspunkt flyttes inn i en ledig kolonne. Hvis kongen fanger sårt trengte kort, er det bedre å fjerne kongen før enn senere.
  • Det er viktig å tømme en eller flere kolonner. I begynnelsen til midten av spillet er en kolonne vanligvis ikke mye til hjelp annet enn å snu et eller to skjulte kort. Senere i spillet er det imidlertid avgjørende for å kunne tømme kolonner, både for å snu eventuelle gjenværende skjulte kort og for å rydde spillbrettet. Ved den siste utdelingen er det ideelle å ikke ha mer enn én draktrekke per kolonne.
  • Å snu skjulte kort er en prioritet. Det er fortsatt en god sjanse for å vinne hvis bare noen få er igjen ved sluttspillet, hvis ikke, så blir sjansene verre og verre jo mer skjulte kort forblir, spesielt hvis de er lave.

Oppsett

Spillskjermen består av 3 forskjellige områder.


Spillbrettet ligger i midten av skjermen. Det består av 7 kolonner. Hver kolonne inneholder enten en vertikalt overlappet haug med ett eller flere kort eller er tom, avhengig av den nåværende tilstanden til spillet. Det er her stort sett all handlingen foregår under spillet.


Grunnmurens område ligger over bordet. Det består av 4 rektangler. Hvert rektangel er en grunnmur der en drakt kan bygges fra ess til konge.


Kortstokken ligger i øvre venstre hjørne. Det er her reservekortene holdes, disse settes i spill etter hvert som spillet utvikler seg. Ved begynnelsen av spillet er kortene i kortstokken med forsiden ned og firkantet. For å dele ut fra kortstokken må spilleren trykke på den. Dette fører til at et kort med forsiden opp deles ut i hver av spillkolonnene, bortsett fra den siste utdelingen som deler ut det som er igjen.

Kabalo.no
   
© 2021-2024 Kabalo.no, Alle rettigheter forbeholdt
Laster inn kort ...
Gå tilbake til hjemmesiden?
Del ut nye kort
Start dette spillet på nytt
[ ? ]Selv om løsbare spill garantert har en løsning, er løsningen kanskje ikke åpenbar eller enkel
Kabal
Edderkopp
Kortspill
Klassikere
Freecell
Yukon
Førti tyver
Pyramiden

Spilleregler

Easthaven

Type: Edderkopp
Seiersstatistikk: 1 av 5 (omtrent 20%)

Mål: Flytt alle kortene til grunnmuren

Grunnmuren: Bunker:
Kortstokk:

Tastatursnarveier
Mellomrom - Del ut et nytt kort
H - Vis hint
U / Ctrl + Z - Angre
N - Åpne menyen for Nytt spill
Pluss/minus - Zoom inn/ut
Spillet er satt på pause

Spill et nummerert spill

Gjeldende spillnummer: 285614 [ ? ]Nummererte spill er forhåndsbestemte utdelinger.

Ikke alle nummererte spill har en løsning.

Velg et spillnummer mellom 1 og 100 000 000

 
Del/bokmerke spillet ditt
Registrer deg på Kabalo.no
Brukernavn
E-post
Passord
Bekreft passord
Har du allerede en konto? Logg inn her
Registrer
Velkommen tilbake!
Brukernavn
Passord

Registrer deg på Kabalo.no
Logg inn
Kabal overalt!
Sjekk vår nye app
Trykk på ikonene eller skann QR-koden med telefonen [ ? ]For iPhone - lås opp telefonen, åpne kameraet og hold det nær QR-koden. For Android - hvis du ikke har en QR-app - besøk nettstedet fra en mobil nettleser og trykk på banneret!
Kabal-app i App Store
 
Kabal-app på Google Play