Kabalo.no
Angre
Hint
Nytt
Meny
Alternativer
Lagre
Laste
Freecell
00:00
0

Freecell

Spilltype: Freecell
|
Vinnerstatistikk:33%

Innføring i Freecell

Klassisk Freecell spilles med en 52-korts kortstokk med standard spillekort. Det er en versjon av kabalen ved navn Baker's Game. Den eneste virkelige forskjellen er at i Freecell bygger en med annenhver (røde og svarte) farge, mens i Baker's Game -kortene er bygd etter drakt (ruter og kløver).


Nesten alle Freecell-spill er mulige å vinne. Et sjeldent eksempel på en utdeling som anses å være uløselig er utdelingsnummer 11982 fra Windows 95s versjon av Freecell. Du finner og kan spille denne utdelingen i toppmenyen (velg "Nummererte spill").


Både rangeringer og kortdrakter er viktige i Freecell. Fra lav til høy, kortenes rang går fra ess til to, til tre, og så videre opp til ti, knekt, dame og til slutt konge.

Historie

Paul Alfille får æren for å ha oppfunnet Freecell. Han jobbet ved University of Illinois og programmerte den første datastyrte versjonen av spillet i 1978. Opprinnelig hadde spillet flere forskjellige varianter. Den mest populære versjonen som spilles i dag er den klassiske versjonen.

Mål

Målet med Freecell er å bygge opp alle 4 draktene i grunnmuren, hver i rekkefølge fra ess til konge.

Slik spiller du Freecell

Når spillet starter, deles alle 52 kortene ut med forsiden opp i de 8 kolonnene på spillbrettet. I de 4 første kolonnene deles det ut hauger med 7 kort, og i de resterende 4 kolonnene deles det ut hauger med 6 kort.


Et kort kan flyttes av spilleren frem og tilbake mellom spillbrettet og det frie celleområdet. Ethvert enkelt kort kan flyttes til en ledig celle.


Når du flytter et kort fra en ledig celle til spillbrettet, kan det kun plasseres enten i en ledig kolonne eller på det nederste kortet i en haug som er neste-i-rang og med motsatt (rød eller svart) farge. For eksempel kan spar fire flyttes fra en ledig celle til enten hjerter fem eller ruten fem i bunnen av en haug. Vær oppmerksom på at siden kongen har den høyeste rangen, kan den ikke flyttes fra en ledig celle til en haug.


Et kort kan også flyttes enten fra en ledig celle eller bunnen av en haug til grunnmuren, forutsatt at det er et ess, som begynner en draktbygging, eller det neste i rang for en drakt som bygger videre på en rekke. Det er også mulig å flytte et kort fra grunnmuren til en ledig celle eller spillbrettet.


En ordnet sekvens består av en rekke kort i en haug som både er i synkende rang og med vekslende farger, med den laveste rangen nederst. For eksempel, fra bunnen og oppover, utgjør ruter to, kløver tre og hjerter fire en sekvens på 3 kort.


Spilleren flytter ett kort om gangen. Men forutsatt at et tilstrekkelig antall kombinerte frie celler og kolonner er tomme, kan en ordnet sekvens på mer enn 1 kort flyttes på en gang fra en haug enten til en annen haug eller til en tom kolonne. Dette telles kun som 1 trekk.

Strategier i Freecell

Her er syv tips om hvordan du vinner i Freecell:

  • Studer kortene på spillbrettet veldig nøye før du foretar deg noe. Se etter en strategi som du tror kan føre til en seier. Uansett når i løpet av et spill, er det nok ikke den beste strategien å gjøre et raskt og åpenbart trekk uten å først undersøke konsekvensene.
  • Siden ess må gå først inn i grunnmuren, bør det prioriteres svært høyt å avdekke dem. Så toere, treere og så videre.
  • Fordi bruk av frie celler begrenser mobilitet, bør du være forsiktig når du flytter et kort inn i en ledig celle. Husk at en konge flyttet inn i en ledig celle kun kan flyttes til spillbrettet hvis det finnes en ledig kolonne. Dette er betyr ikke at en konge aldri skal flyttes inn i en ledig celle.
  • En tom kolonne er mye mer nyttig enn en ledig celle, fordi den kan inneholde mer enn ett kort, bør det være prioriteres å tømme haugen for kort i så mange kolonner som mulig. En tom kolonne kan være veldig nyttig for å flytte ordnede sekvenser mellom hauger.
  • Når en tom kolonne skal fylles med et kort, er det beste kortet å fylle den med en konge. Dette er fordi kongen er høyest i rang, og det eneste kortet som ikke kan plasseres på et annet kort. Vær imidlertid oppmerksom på at det ikke alltid er mulig eller fordelaktig å plassere en konge i en ledig kolonne.
  • flytte et ess eller to inn i grunnmuren er aldri en feil.
  • Så langt det er mulig, bygg opp ordnede sekvenser på spillbrettet. Husk at ordnede sekvenser ofte kan flyttes på en gang eller ett trekk om gangen.

Oppsett

Spillskjermen består av 3 forskjellige områder.


Øverst til venstre er det frie celleområdet som består av 4 frie celler. Hver celle er et oppbevaringsområde for kun ett kort.


Øverst til høyre er grunnmuren. Den består av 4 celler. Det er her kortene bygges etter drakt, med esset først og kongen til slutt.


I midten er spillbrettet. Det består av 8 kolonner, som hver kan være tom eller inneholde en haug med ett eller flere kort, avhengig av den nåværende tilstanden i spillet.

Kabalo.no
   
© 2021-2024 Kabalo.no, Alle rettigheter forbeholdt
Laster inn kort ...
Gå tilbake til hjemmesiden?
Del ut nye kort
Start dette spillet på nytt
[ ? ]Selv om løsbare spill garantert har en løsning, er løsningen kanskje ikke åpenbar eller enkel
Kabal
Edderkopp
Kortspill
Klassikere
Freecell
Yukon
Førti tyver
Pyramiden

Spilleregler

Freecell

Type: Freecell
Seiersstatistikk: 1 av 3 (omtrent 35%)
- Imidlertid er nesten 100% av spillene løsbare

Mål: Flytt alle kortene til grunnmuren

Grunnmuren: Bunker:
Celler:

Tastatursnarveier
Mellomrom - Del ut et nytt kort
H - Vis hint
U / Ctrl + Z - Angre
N - Åpne menyen for Nytt spill
Pluss/minus - Zoom inn/ut
Spillet er satt på pause

Spill et nummerert spill

Gjeldende spillnummer: 29565

Nummererte spill er velkjente Freecell-spill [ ? ]Et sett med forhåndsinnstilte Freecell-utdelinger som er kjent blant Freecell-spillere rundt om i verden. Utdelingsnummer #11982 anses å være uløselig.
Velg et spillnummer mellom 1 og 100 000 000

 
Del/bokmerke spillet ditt
Registrer deg på Kabalo.no
Brukernavn
E-post
Passord
Bekreft passord
Har du allerede en konto? Logg inn her
Registrer
Velkommen tilbake!
Brukernavn
Passord

Registrer deg på Kabalo.no
Logg inn
Kabal overalt!
Sjekk vår nye app
Trykk på ikonene eller skann QR-koden med telefonen [ ? ]For iPhone - lås opp telefonen, åpne kameraet og hold det nær QR-koden. For Android - hvis du ikke har en QR-app - besøk nettstedet fra en mobil nettleser og trykk på banneret!
Kabal-app i App Store
 
Kabal-app på Google Play