Kabalo.no
Angre
Hint
Nytt
Meny
Alternativer
Lagre
Laste
Golf
00:00
0

Golf

Spilltype: Golf
|
Vinnerstatistikk:3%

Innføring i Golf kabal

Golf kabal er et kortspill som spilles med en kortstokk med 52 standard spillkort. Det får navnet sitt fra det faktum at noen spillere, som golf, spiller for den laveste poengsummen.


Spillet er lett å lære og raskt å spille. Det er imidlertid ikke lett å vinne.


En variant av Golf kabal kalt Enkel Golf kabal legger til en funksjon for å gjøre vinneren enklere: den lar en konge plasseres på et ess og omvendt.

Mål

Målet med Golf kabal er å tømme alle kortene fra spillbrettet til grunnmuren. Kortstokken trenger ikke å tømmes for å vinne spillet.

Slik spiller du Golf kabal

Når spillet starter, deles 5 kort med forsiden opp ut i hver av de 7 kolonnene på spillbrettet, totalt 35 kort. Et enkelt kort deles ut med forsiden opp i grunnmuren. De resterende 16 kortene plasseres med forsiden ned og i kortstokken.


Et eksponert kort er et som er helt synlig. I dette spillet blir bare det nederste kortet i hver haug avslørt. Når som helst i løpet av spillet kan spilleren flytte et eksponert kort til grunnmuren så lenge det enten er ved siden av eller tidligere i rangering til det nåværende beste kortet i grunnmuren. Kortet som er nylig lagt blir deretter det nåværende øverste kortet i grunnmuren, og prosessen kan fortsette.


Spillet tillater ikke at rangene blir pakket inn, noe som betyr at spilleren verken kan plassere et ess på en konge eller en konge på et ess. Innpakning er imidlertid tillatt i Enkel Golf kabal-varianten.


Ingen kort kan noen gang flyttes fra grunnmuren.


Når spilleren enten ikke er i stand til eller er villig til å flytte flere kort fra spillbrettet til grunnmuren, må de trykke på kortstokken, noe som gir et nytt toppkort i grunnmuren. Spilleren har deretter en annen mulighet til å sende kort fra spillbrettet til grunnmuren.


Prosessen fortsetter til det ikke er noen kort igjen på spillbrettet, i så fall er spillet vunnet, eller lageret er tomt og det kan ikke fjernes flere kort fra spillbrettet, i så fall er spillet tapt siden kortstokken kun tillater en gjennomgang.

Strategi

Her er syv tips om hvordan du vinner i Golf kabal:

 • Siden en konge kun kan plasseres på en dronning, bør spilleren spore alle dronningene for å være sikker på at de er tilgjengelige for bruk for å fjerne alle kongene fra spillbrettet. Vær oppmerksom på at i Enkel Golf kabal-varianten kan en konge også plasseres på et ess.
 • Siden et ess kun kan plasseres på en to, bør spilleren spore alle toerne for å være sikker på at de er tilgjengelige for bruk for å fjerne alle essene fra spillbrettet. Vær oppmerksom på at i Enkel Golf kabal-varianten kan et ess også plasseres på en konge.
 • I begynnelsen av et spill og før en gjør noen trekk, bør spilleren se nøye over spillbrettet og forsøke å lage en plan. Siden konger og ess begge bare har ett kort som de kan bevege seg på toppen av (bortsett fra i Enkel Golf kabal), er de vanskelige å fjerne og kan blokkere kort under dem. Selvfølgelig bør andre problemområder også leter etter.
 • Prøv å finne sekvenser av trekk som blir kvitt flere kort samtidig. Noen ganger kan kort være inkludert i en potensiell sekvens, selv om de ikke er eksponert for øyeblikket, så lenge de avsløres når de skal spilles.
 • Det er ofte fordelaktig å ha flere kort i nær rang avslørt, slik at når tiden er inne, kan en lang sekvens flyttes til grunnmuren.
 • Det er ofte fordelaktig, til og med nødvendig, å gi avkall på å flytte et kort til grunnmuren.
 • Når en har valget mellom å flytte et kort til grunnmuren eller et annet, bør du nøye vurdere hva som er under hvert synlige kort før du tar en beslutning.
 • Oppsett

  Spillskjermen består av 3 forskjellige områder.


  På oppsiden av skjermen er spillbrettet. Den består av 7 umerkede kolonner, som hver inneholder en haug med kort med forsiden opp. Det er her mesteparten av handlingen skjer under et spill.


  Kortstokk- og Grunnmur-områdene jobber sammen. De er plassert under spillbrettet til venstre.


  Kortstokken er en beholder for reservekortene som vil bli satt i spill etter hvert som spillet utvikler seg. Den inneholder en haug med firkantede kort med forsiden ned, men den kan være tom på slutten av et spill.


  Grunnmuren er direkte til høyre for kortstokken og består av null eller flere forsiden opp-kort spredt horisontalt, med det øverste kortet til høyre.


  Et trykk på kortstokken får et kort til å bli fjernet fra det og plassert med forsiden opp på det øverste grunnmurkortet, noe som bringer kortet i spill.

Kabalo.no
   
© 2021-2024 Kabalo.no, Alle rettigheter forbeholdt
Laster inn kort ...
Gå tilbake til hjemmesiden?
Del ut nye kort
Start dette spillet på nytt
[ ? ]Selv om løsbare spill garantert har en løsning, er løsningen kanskje ikke åpenbar eller enkel
Kabal
Edderkopp
Kortspill
Klassikere
Freecell
Yukon
Førti tyver
Pyramiden

Spilleregler

Golf

Type: Golf
Seiersstatistikk: 1 av 30 (omtrent 3%)

Mål: Flytt alle kortene fra haugene til grunnmuren

Grunnmuren: Bunker:
Kortstokk:

Tastatursnarveier
Mellomrom - Del ut et nytt kort
H - Vis hint
U / Ctrl + Z - Angre
N - Åpne menyen for Nytt spill
Pluss/minus - Zoom inn/ut
Spillet er satt på pause

Spill et nummerert spill

Gjeldende spillnummer: 74088 [ ? ]Nummererte spill er forhåndsbestemte utdelinger.

Ikke alle nummererte spill har en løsning.

Velg et spillnummer mellom 1 og 100 000 000

 
Del/bokmerke spillet ditt
Registrer deg på Kabalo.no
Brukernavn
E-post
Passord
Bekreft passord
Har du allerede en konto? Logg inn her
Registrer
Velkommen tilbake!
Brukernavn
Passord

Registrer deg på Kabalo.no
Logg inn
Kabal overalt!
Sjekk vår nye app
Trykk på ikonene eller skann QR-koden med telefonen [ ? ]For iPhone - lås opp telefonen, åpne kameraet og hold det nær QR-koden. For Android - hvis du ikke har en QR-app - besøk nettstedet fra en mobil nettleser og trykk på banneret!
Kabal-app i App Store
 
Kabal-app på Google Play