Kabalo.no
Angre
Hint
Nytt
Meny
Alternativer
Lagre
Laste
Skorpionkabal
00:00
0

Skorpionkabal

Spilltype: Edderkopp
|
Vinnerstatistikk:5%

Innføring i Skorpionkabal

Skorpionkabal ligner Edderkoppkabal, men spilles mer likt som Yukon kabal.


Spillet har en god del flaks i seg og er ikke særlig lett å vinne. Enkel Skorpionkabal-varianten er imidlertid mye enklere.

Mål

Skorpionkabal har som mål å bygge alle de 4 draktene fra konge ned til ess på spillbrettet, som hver automatisk blir sendt til grunnmuren når det er ferdig.

Regler

Skorpionkabal spilles med en kortstokk med 52 standard spillkort.


Når spillet starter, deles det ut en haug med 7 kort i hver av de 7 kolonnene på spillbrettet. Bortsett fra de 12 skjulte kortene, 3 i hver av de 4 første haugene (eller de første 3 haugene i Enkel Skorpionkabal for totalt 9 skjulte kort), er alle kortene med forsiden opp og synlige. De resterende 3 kortene i kortstokken settes med forsiden ned og er fanget i kortstokken.


For å vinne spillet må spilleren bygge alle 4 draktene på spillbrettet, fra kongen til esset. Etter hvert som draktene bygges sender spillet de automatisk til grunnmuren.


I dette spillet kan det teknisk sett kun flyttes ett kort om gangen. Men hvis det er kort på toppen av kildekortet, blir alle kortene med på turen. Noen ganger kan hauger vokse veldig lange. Hvis det ikke er en konge, må kildekortet flyttes til et målkort som er nederst i en haug, neste i rangering til kildekortet, og med samme drakt.


En kolonne er tom når alle kortene er flyttet fra den. Siden kongen ikke har noen nest-i-rang, kan den ikke flyttes til en annen haug, så den må bare flyttes inn i en ledig kolonne.


Det er viktig å huske at kongen er den eneste rangen som det er lov å sette inn i en ledig kolonne. Det er også verdt å merke seg at siden esset er det laveste i rang, kan det ikke plasseres noe kort på toppen av det.


Når alle kortene er flyttet etter spillerens smak på spillbrettet, må en trykke på kortstokken.


Spilleren fortsetter deretter å spille til enten spillet er vunnet eller det ikke er flere nyttige trekk som kan utføres.

Strategi

Her er 7 tips om hvordan du vinner i Skorpionkabal:

  • Når hvert skjult kort er snudd, er det mye lettere å vinne. Derfor bør det prioriteres høyt å snu alle de skjulte kortene.
  • Normalt er det best å ikke trykke på kortstokken før det ikke er flere mulige trekk.
  • Når en kolonne er tom, med mindre den er i sluttspillet eller noe vil bli oppnådd, er det best å utsette å flytte en konge inn i den ledige kolonnen. Noen ganger kan den ledige kolonnen senere bli godt brukt.
  • Siden det ikke kan plasseres noe kort på et ess, anbefaler mange at spilleren bør å unngå unødvendig avsløre et ess. Men siden hver ikke-konge bare har ett bestemt kort som det kan plasseres på, kan de fleste trekk trygt utføres. Kjernen i det er at et ess er et problem, enten det er avslørt eller ikke.
  • Unngå å gjøre usikre trekk. Et eksempel på et usikkert trekk er et som får kort med lavere rangering til å være høyere i samme haug enn kort med høyere rangering i samme drakt. For eksempel kan det være et problem hvis kløver 6 i en haug er høyere oppe enn kløver 7. Grunnen til at det er ille er at selv om kløver 7 er avslørt, er det fortsatt ikke mulig å flytte kløver 6 på den uten først å flytte et av kortene som ligger mellom kløver 6 og kløver 7 til en annen haug.
  • For å kontrollere om et kort kan flyttes eller ikke, må spilleren først finne kortet som det må flyttes til (eller hvis det er en konge som skal flyttes, en tom kolonne). For å avsløre kortet må de deretter finne kortet som kortet som skal krenkes må flyttes til. Kjeden fortsetter til en når bunnkortet, noe som betyr at det opprinnelige trekket kan utføres, eller et kort mangler i kjeden.
  • Se opp for begge typer fastlåser. For eksempel, hvis sekvensen H8-H6-H7 fra topp til bunn eksisterer i en haug, er spillet tapt. (Merk: Det er ikke sant hvis sekvensen er reversert fordi å flytte H8 til H9 løser problemet.) Som et annet eksempel, hvis sekvensene H6-KJ og KQ-H5 eksisterer, er spillet tapt. (Merk: Hvis sekvensene reverseres, krysses kortene nedover og går opp i rangering, og spillet er ikke nødvendigvis tapt.) I begge tilfeller eksisterer det en sirkulær kjede av kort som må flyttes, noe som åpenbart er umulig.

Oppsett

Spillskjermen består av 3 forskjellige områder:


Spillbrettet består av 7 kolonner øverst i midten av skjermen. Hver kolonne inneholder enten en haug med ett eller flere kort eller er tom. Det er stort sett her handlingen foregår under spillet.


Grunnmuren ligger øverst til høyre, over spillbrettet. Den består av 4 rektangler. Hvert rektangel er en grunnmur som brukes til å holde en ferdig draktrekke.


I øvre venstre hjørne er kortstokken. Det er her de 3 reservekortene som settes i spill på et tidspunkt i løpet av spillet holdes. På ønsket tidspunkt trykker spilleren på kortstokken, noe som gjør at reservekortene deles ut med forsiden opp på spillbrettet, en i hver av de tre første kolonnene.

Kabalo.no
   
© 2021-2024 Kabalo.no, Alle rettigheter forbeholdt
Laster inn kort ...
Gå tilbake til hjemmesiden?
Del ut nye kort
Start dette spillet på nytt
[ ? ]Selv om løsbare spill garantert har en løsning, er løsningen kanskje ikke åpenbar eller enkel
Kabal
Edderkopp
Kortspill
Klassikere
Freecell
Yukon
Førti tyver
Pyramiden

Spilleregler

Skorpionkabal

Type: Edderkopp
Seiersstatistikk: 1 av 20 (omtrent 5%)

Mål: Flytt alle kortene til grunnmuren

Grunnmuren: Bunker:
Kortstokk:

Tastatursnarveier
Mellomrom - Del ut et nytt kort
H - Vis hint
U / Ctrl + Z - Angre
N - Åpne menyen for Nytt spill
Pluss/minus - Zoom inn/ut
Spillet er satt på pause

Spill et nummerert spill

Gjeldende spillnummer: 289191 [ ? ]Nummererte spill er forhåndsbestemte utdelinger.

Ikke alle nummererte spill har en løsning.

Velg et spillnummer mellom 1 og 100 000 000

 
Del/bokmerke spillet ditt
Registrer deg på Kabalo.no
Brukernavn
E-post
Passord
Bekreft passord
Har du allerede en konto? Logg inn her
Registrer
Velkommen tilbake!
Brukernavn
Passord

Registrer deg på Kabalo.no
Logg inn
Kabal overalt!
Sjekk vår nye app
Trykk på ikonene eller skann QR-koden med telefonen [ ? ]For iPhone - lås opp telefonen, åpne kameraet og hold det nær QR-koden. For Android - hvis du ikke har en QR-app - besøk nettstedet fra en mobil nettleser og trykk på banneret!
Kabal-app i App Store
 
Kabal-app på Google Play