Kabalo.no
Angre
Hint
Nytt
Meny
Alternativer
Lagre
Laste
Tri Peaks
00:00
0

Tri Peaks

Spilltype: Golf
|
Vinnerstatistikk:16%

Innføring i Tri Peaks

Tri Peaks kabal er et kortspill som spilles med en kortstokk med 52 standard spillkort. Det er også kjent som Three Peaks, Tri Towers og Triple Peaks, spillet ble oppfunnet av Robert Hogue i 1989.


Selv om Tri Peaks kabal er et enkelt spill å lære, er det ikke så enkelt å vinne i det. Selv om det er beregnet at over 90% av tilfeldig utdelte spill teoretisk sett er løselige, kommer i praksis selv ikke erfarne spillere i nærheten av dette tallet.


En variant av Tri Peaks kabal som kalles Enkel Tri Peaks kabal legger til et alternativ for å gjøre det enklere å vinne: det er mulig å plassere en konge på et ess og omvendt.

Mål

Målet med Tri Peaks kabal er å tømme alle kortene fra spillbrettet til grunnmuren. Kortstokken trenger ikke å tømmes for å vinne spillet.

Regler

Når spillet starter, deles 28 kort ut med forsiden opp på spillbrettet i en form som minner om tre fjelltopper. Det er 4 rader. Den nederste raden består av 10 kort, deretter 9, deretter 6, og til slutt 3 kort i den øverste raden. Alle kort overlappes med to kort i raden rett under den, bortsett fra den nederste raden der kortene er eksponert og kan settes i spill.


Et enkelt kort deles ut med forsiden opp i grunnmuren. De resterende 23 kortene legges med forsiden ned og fanget i kortstokken.


Når som helst i løpet av spillet kan spilleren flytte et utsatt kort til grunnmuren så lenge det enten er neste eller forrige i rang til det nåværende grunnmurkortet. Kortet som er nylig lagt blir deretter det nåværende beste kortet i grunnmuren, og prosessen kan fortsette. Etter hvert som kort fjernes fra spillbrettet, vil de uunngåelig føre til at andre kort blir eksponert, som da potensielt kan flyttes inn i grunnmuren.


Spillet tillater ikke at rangene blir pakket inn, noe som betyr at spilleren verken kan plassere et ess på en konge eller en konge på et ess. Imidlertid er innpakning tillatt i varianten EnkelTri Peaks kabal.


Kort kan aldri flyttes fra grunnbunken.


Når spilleren enten ikke er i stand til eller er villig til å flytte flere kort fra spillbrettet til grunnmuren, må de trykke på kortstokken, og dele ut et nytt toppkort. Spilleren har deretter en annen mulighet til å sende kort fra spillbrettet til grunnmuren.


Prosessen fortsetter til det ikke er noen kort igjen på spillbrettet, i så fall er spillet vunnet, eller lageret er tomt og det kan ikke fjernes flere kort fra spillbrettet, i så fall er spillet tapt siden kortstokken kun tillater en gjennomgang.


Hvis spilleren ønsker det, kan et trekk angres; poeng blir imidlertid trukket fra poengsummen. Når som helst under spillet har spilleren muligheten (funnet i menyen) til å tilbakestille spillet til begynnelsen.

Strategi

  • Siden en konge kun kan plasseres på en dronning, bør spilleren spore alle dronningene for å være sikker på at de er tilgjengelige for bruk for å fjerne alle kongene fra spillbrettet. Vær oppmerksom på at i Enkel Tri Peaks kabal-varianten kan en konge også plasseres på et ess.
  • Siden et ess kun kan plasseres på en to, bør spilleren spore alle toerne for å være sikker på at de er tilgjengelige for bruk for å fjerne alle essene fra spillbrettet. Vær oppmerksom på at i Enkel Tri Peaks kabal-varianten kan et ess også plasseres på en konge.
  • I begynnelsen av et spill og før en gjør noen trekk, bør spilleren se nøye over spillbrettet og forsøke å lage en plan. Siden konger og esser begge bare har ett kort som de kan flyttes på toppen av (bortsett fra i Enkel Tri Peaks kabal), er de vanskelige å fjerne og kan blokkere kort under dem. Selvfølgelig bør andre problemområder også leter etter.
  • Prøv å finne sekvenser av trekk som blir kvitt flere kort samtidig. Noen ganger kan kort være inkludert i en potensiell sekvens, selv om de ikke er eksponert for øyeblikket, så lenge de avsløres når de skal spilles.
  • Det er ofte fordelaktig å ha flere kort i nær rang avslørt, slik at når tiden er inne, kan en lang sekvens flyttes til grunnmuren.
  • Det er ofte fordelaktig, til og med nødvendig, å gi avkall på å flytte et kort til grunnmuren.
  • Når en har valget mellom å flytte et kort til grunnmuren eller et annet, bør du nøye vurdere hva som er under hvert synlige kort før du tar en beslutning.

Oppsett

Spillskjermen består av 3 forskjellige områder.


På oppsiden av skjermen er spillbrettet. Det er her kort legges ut i starten av et spill, og der mesteparten av handlingen skjer under spillet.


Kortstokk- og Grunnmur-områdene jobber sammen. De er plassert under spillbrettet til venstre.


Kortstokken er en beholder for reservekortene som vil bli satt i spill etter hvert som spillet utvikler seg. Den inneholder vanligvis en haug med fangede kort med forsiden ned, men den kan være tom på slutten av et spill, der et rektangel på størrelse med et kort deretter er synlig.


Grunnmuren er til høyre for kortstokken. Den består av ett eller flere forsiden opp-kort spredt horisontalt, med det øverste kortet til høyre.


Et trykk på kortstokken får et kort til å bli fjernet fra det og plassert med forsiden opp på det øverste grunnmurkortet, noe som bringer kortet i spill.

Kabalo.no
   
© 2021-2024 Kabalo.no, Alle rettigheter forbeholdt
Laster inn kort ...
Gå tilbake til hjemmesiden?
Del ut nye kort
Start dette spillet på nytt
[ ? ]Selv om løsbare spill garantert har en løsning, er løsningen kanskje ikke åpenbar eller enkel
Kabal
Edderkopp
Kortspill
Klassikere
Freecell
Yukon
Førti tyver
Pyramiden

Spilleregler

Tri Peaks

Type: Golf
Seiersstatistikk: 1 av 5 (omtrent 20%)

Mål: Flytt alle kortene til grunnmuren

Grunnmuren: Pyramiden:
Kortstokk:

Tastatursnarveier
Mellomrom - Del ut et nytt kort
H - Vis hint
U / Ctrl + Z - Angre
N - Åpne menyen for Nytt spill
Pluss/minus - Zoom inn/ut
Spillet er satt på pause

Spill et nummerert spill

Gjeldende spillnummer: 424877 [ ? ]Nummererte spill er forhåndsbestemte utdelinger.

Ikke alle nummererte spill har en løsning.

Velg et spillnummer mellom 1 og 100 000 000

 
Del/bokmerke spillet ditt
Registrer deg på Kabalo.no
Brukernavn
E-post
Passord
Bekreft passord
Har du allerede en konto? Logg inn her
Registrer
Velkommen tilbake!
Brukernavn
Passord

Registrer deg på Kabalo.no
Logg inn
Kabal overalt!
Sjekk vår nye app
Trykk på ikonene eller skann QR-koden med telefonen [ ? ]For iPhone - lås opp telefonen, åpne kameraet og hold det nær QR-koden. For Android - hvis du ikke har en QR-app - besøk nettstedet fra en mobil nettleser og trykk på banneret!
Kabal-app i App Store
 
Kabal-app på Google Play