Kabalo.no
Angre
Hint
Nytt
Meny
Alternativer
Lagre
Laste
Australsk tålmodighet
00:00
0

Australsk tålmodighet

Spilltype: Yukon
|
Vinnerstatistikk:14%

Innføring i Australsk tålmodighet

Australsk kabal er et populært kortspill som spilles med en kortstokk med 52 standard spillkort. Det er en variant av Yukon kabal og ligner på Klondike kabal. Det er imidlertid vanskeligere enn Yukon kabal, hovedsakelig fordi det bruker én kortstokk. Det er en konstant kamp om å trenge kort som ikke kan nås.


Det er blitt sagt at en gjennomsnittlig spiller kan vinne omtrent 20% av sine Australian kabalspill, og at en veldig god spiller kan vinne omtrent 33%.


De som synes Australian kabal er for utfordrende, vil kanskje prøve Enkel Australsk kabal. Den tillater 2 gjennomganger av kortstokken i stedet for kun 1. Den ekstra gjennomgangen gjør en veldig stor forskjell.

Oppsett

Spillskjermen består av 4 forskjellige områder.


Spillbrettet er plassert øverst i midten av skjermen. Det består av 7 kolonner. Hver kolonne inneholder enten en vertikalt overlappet haug med ett eller flere kort med forsiden opp eller er tom, avhengig av den nåværende tilstanden til spillet. Det er her mesteparten av handlingen foregår under spillingen.


Grunnmurens område ligger øverst til høyre, over spillbrettet. Det består av 4 rektangler. Hvert rektangel er en grunnmur der en drakt kan bygges fra ess til konge.


Lager og avfall ligger i øvre venstre hjørne. De jobber sammen for å levere ett spillbart kort om gangen.


Kortstokken er en beholder for reservekortene som vil bli satt i spill etter hvert som spillet utvikler seg. Den inneholder vanligvis en haug med fangede kort med forsiden ned. Avfallet er direkte til høyre for kortstokken.


Hver gang spilleren trykker på kortstikken, deler den ut 1 kort med forsiden opp til avfallet. Bare det øverste kortet i avfallshaugen kan spilles. Annet enn fra lageret, kan ikke noe kort sendes til avfallet.


Australsk kabal tillater kun 1 gjennomgang av kortstokken. Enkel Australsk kabal tillater imidlertid 2 gjennomganger. For å tilbakestille et tom kortstokk, må spilleren trykke på den. Dette fører til at hele avfallshaugen flyttes inn i kortstokken, med forsiden ned og fanget. Det finnes ingen annen måte å få kortene inn i kortstokken.

Mål

Målet med Australsk kabal er å bygge alle 4 draktene fra esset til kongen i grunnmuren.

Slik spiller du Australsk kabal

Når spillet starter, deles en haug med 4 kort med forsiden opp i hver av de 7 kolonnene på spillbrettet. De resterende 24 kortene sendes til kortstokken.


For å vinne spillet må spilleren bygge alle 4 draktene i grunnmuren fra esset til kongen, ett kort om gangen. Spilleren kan flytte et kort til grunnmuren enten fra bunnen av en haug på spillbrettet eller fra avfallshaugen. Et kort kan flyttes fra en grunnmur til spillbrettet, så lenge det er et lovlig trekk.


I dette spillet kan det teknisk sett kun flyttes ett kort om gangen. Imidlertid, hvis det er kort på toppen av kildekortet og flyttingen er til en haug, blir alle kortene med på turen. Noen ganger kan hauger vokse veldig lange. Hvis ikke en konge, må kildekortet flyttes til et målkort nederst på en haug som er neste i passende rangering til kildekortet.


Siden kongen ikke har noen nest-i-rang, kan den ikke flyttes til en annen haug, så den må bare flyttes inn i en ledig kolonne. Kongen er den eneste rangen som kan plasseres i en tom kolonne.


Når alle kortene er flyttet etter spillerens ønske, vil et trykk på kortstokken få et kort som kan spilles med forsiden opp på avfallshaugen. Spilleren har igjen muligheten til å flytte kortene rundt. Prosessen gjentas til enten spillet er vunnet eller til det ikke kan sendes flere kort til grunnmuren.

Strategi

Her er ni tips om hvordan du vinner i Australsk kabal:

  • Planlegg trekkene nøye. Prøv å finne en kombinasjon av påfølgende trekk som oppnår et nyttig mål, som å plassere et avfallskort.
  • For å kontrollere om et kort kan flyttes eller ikke, må du først finne kortet som det må flyttes til (eller, hvis det er en konge som skal flyttes, en tom kolonne). Deretter, for å avsløre det kortet, må du finne kortet som det krenkende kortet må flyttes til. Kjeden fortsetter til en når bunnkortet, noe som betyr at det opprinnelige trekket kan utføres, eller et kort mangler i kjeden.
  • Ofte kan en kolonne lett tømmes og en konge flyttes fra en haug og inn i den. Imidlertid, hvis det å flytte kongen ikke gir noen reell gevinst, kan det være bedre å forsinke prosessen. Kanskje senere i spillet kan den potensielle tomme kolonnen utnyttes bedre.
  • Hvis det er mulig, plasser alle fire kongene på spillbrettet, hver enkelt i sin egen haug. Men hvis ikke nok kolonner kan tømmes, bør konger i avfallet prioriteres høyt. En konge begravet i søppelhaugen kan gjøre det veldig vanskelig å vinne.
  • Unngå å gjøre usikre trekk. For eksempel er et trekk som får et kort med lavere rangering til å være høyere i samme haug enn et kort med høyere rangering i samme drakt, et usikkert trekk. På punkt kan det oppstå en konflikt fordi kortet med lavere rangering ikke kan flyttes til bunnen av sin egen kolonne.
  • Når en konge er i spissen i sin kolonne (og noen ganger selv om den ikke er i spissen), er det alltid trygt å bygge seg ut av den etter rang og farge. Så lenge det ikke spilles noe usikkert trekk under forberedelsen, er det alltid trygt å flytte et kort til grunnmuren. I tillegg er det ingen reell grunn til å fjerne et kort fra grunnmuren.
  • Mer enn noe annet, handler spillet om å tømme korstokken og avfallet.
  • Å spille alle mulige trekk før du trykker på kortstokken er normalt sett ikke nødvendig og kan være kontraproduktivt. Det er ganske enkelt å avgjøre om det øverste avfallskortet kan legges på en haug eller ikke. Hvis det ikke kan, kan ingen antall trekk endre det før du i det minste trykker på kortstokken. På samme måte vil et kort som kan flyttes fra en haug til grunnmuren fortsatt være tilgjengelig etter en har trykket på kortstokken.
  • Når et nytt spill begynner, kan det hende at spilleren ønsker å sjekke spillbrettet for å se om noe er fastlåst. Det er ikke mulig å gjøre noe fastlåst ved å flytte kortene rundt. Selv om det er en ganske sjelden forekomst, er et fastlåst spill uvinnelig. Si som et eksempel at fra topp til bunn eksisterer sekvensen 8H-6H-7H i en haug. 6H kan aldri plasseres på 7H og kan derfor aldri sendes til grunnmuren.
Kabalo.no
   
© 2021-2024 Kabalo.no, Alle rettigheter forbeholdt
Laster inn kort ...
Gå tilbake til hjemmesiden?
Del ut nye kort
Start dette spillet på nytt
[ ? ]Selv om løsbare spill garantert har en løsning, er løsningen kanskje ikke åpenbar eller enkel
Kabal
Edderkopp
Kortspill
Klassikere
Freecell
Yukon
Førti tyver
Pyramiden

Spilleregler

Australsk tålmodighet

Type: Yukon
Seiersstatistikk: 1 av 7 (omtrent 14%)

Mål: Flytt alle kortene til grunnmuren

Grunnmuren: Bunker:
Kortstokk:
Avfall:

Tastatursnarveier
Mellomrom - Del ut et nytt kort
H - Vis hint
U / Ctrl + Z - Angre
N - Åpne menyen for Nytt spill
Pluss/minus - Zoom inn/ut
Spillet er satt på pause

Spill et nummerert spill

Gjeldende spillnummer: 685710 [ ? ]Nummererte spill er forhåndsbestemte utdelinger.

Ikke alle nummererte spill har en løsning.

Velg et spillnummer mellom 1 og 100 000 000

 
Del/bokmerke spillet ditt
Registrer deg på Kabalo.no
Brukernavn
E-post
Passord
Bekreft passord
Har du allerede en konto? Logg inn her
Registrer
Velkommen tilbake!
Brukernavn
Passord

Registrer deg på Kabalo.no
Logg inn
Kabal overalt!
Sjekk vår nye app
Trykk på ikonene eller skann QR-koden med telefonen [ ? ]For iPhone - lås opp telefonen, åpne kameraet og hold det nær QR-koden. For Android - hvis du ikke har en QR-app - besøk nettstedet fra en mobil nettleser og trykk på banneret!
Kabal-app i App Store
 
Kabal-app på Google Play